Carioca esiintyy Tall Ships Races 2024 tapahtumassa 18.7.2024

Carioca esiintyy 18.7. torstai-iltana laivojen saavuttua Aurajoen itärannalla n. klo 21.00. Carioca toivottaa esityksellään kaikki, yli 60 alusta, Turkuun.
Erityisen huomion tulee saamaan Rio de Janeirosta Turkuun saapuva Cisne Branco, suomeksi Valkoinen Joutsen.

Cisne Branco on  upea purjelaiva, joka on tunnettu sekä kauneudestaan että historiallisesta merkityksestään. Laiva kuuluu Brasilian laivaston koulutusohjelmaan. Tämä kaunis purjelaiva on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin purjehduskilpailuihin ja merenkulun tapahtumiin ympäri maailman, edustaen Brasiliaa ylpeydellä. Cisne Branco on osallistunut esimerkiksi Cutty Sark Tall Ships’ Races -kilpailuun, joka on yksi maailman tunnetuimmista purjehduskilpailuista. Laivan historia ulottuu vuoteen 1999, jolloin se valmistui alun perin puurunkoisena. Cisne Branco on kuitenkin sittemmin kokenut modernisointia ja päivityksiä, jotka ovat parantaneet sen suorituskykyä ja varustelua. Vaikka se onkin moderni laiva, sen ulkonäössä ja suunnittelussa heijastuu vahvasti perinteinen purjelaivan eleganssi.

Cisne Branco on ennen kaikkea symboli Brasiliasta merellä. Se edustaa maan rikasta merenkulun perinnettä ja osaamista, ja sen läsnäolo maailman merillä on osoitus Brasilian laivaston kyvystä ja ammattitaidosta.

Lisätietoja tapahtumasta: Tall Ships Races (tallshipsturku.fi)