OHJAAJAT

Samba Cariocan tunteja ohjaavat omat kokeneet ja kouluttautuneet tanssijamme ja soittajamme. Tanssituntien ohjaajat vaihtelevat kauden aikana, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman monipuolisia ja vaihtelevia tunteja. Kuluvan viikon ohjaajat tiedotetaan aina Samba Carioca ry.:n Facebook-sivulla.

Ajoittain koulullamme vierailee myös muita ohjaajia niin Suomen muista sambakouluista kuin ulkomailta. Vierailevista ohjaajista tiedotamme aina erikseen.

TANSSI

ELINA

Perustaso, keskitaso, teinien tunnit

Tulin Cariocan sambatunnille ensimmäisen kerran vuonna 2012 hetken mielijohteesta. Nähtyäni upeita pukuja ja koettuani ensimmäisen tanssituntini live-baterian tahdissa olin jo niin koukussa, että tiesin löytäneeni lajini. Parasta sambassa on rytmiikka, jonka tahtiin ei vain voi olla liikkumatta. Tanssillisesti pidän samban fyysisyydestä ja siitä, että tanssissa saa ja myös pitää näkyä oma persoona. Rakastan esiintymistä! Tanssimisen lisäksi hääräilen sambakoululla myös pukujen parissa. Haluan, että tunneillani on hauskaa ja että takapuolta heilutetaan häpeilemättä!

SAARA

Perustaso, keskitaso, teinien tunnit

Näin ensimmäisen kerran sambaa, kun sitä harrastava ystäväni oli esiintymässä helsinkiläisen salsakoulun vuosijuhlassa, jossa itsekin esiinnyin – hiphopparina. Sambaa oli siltä istumalta päästävä tanssimaan ja aikaisemmin harrastamani lajit, salsa ja reggaeton, jäivät sivummalle. Samba on aidosti iloista ja koko ikänsä koreografioita tanssineelle hyvinkin haastavaa vapaan improvisaatino tanssina. Opetustyylini on rauhallinen ja kannustava. Pyrin antamaan oppilaille työvälineet oman tyylin luomiseen haastamalla heitä niin koreografisesti kuin eri tyylejä vaihdellen, onhan samban tarkoitus mielestäni kehittää omaa persoonallista tyylia – toista samanlaista tanssijaa ei ole. 

TERHI

Perustaso, keskitaso, teinien tunnit

Innostuin sambasta vuonna 2002. Aktiivisesti aloin tanssia sambaa vuonna 2004 ja olen tanssinut Samba Cariocan passistana eli soolotanssijana vuodesta 2007. Samban opetuksessa painotan ennen kaikkea tanssin riemua ja samban rytmien tuntemista sydämessä asti! Tunneillani keskitytään enemmän samban tekniseen osaamiseen ja vartalonhallintaan. Koreografioita tunneillani on vähemmän ja ne ovat yleensä lyhyitä ja helposti omaksuttavia. Musiikin kuuntelu ja ymmärtäminen ovat tanssijalle tärkeitä ja pyrin löytämään tunneilleni monipuolista sabmaa sekä brasilialaista musiikkia. Ryppyotsaisuus ei kuulu tunneilleni ja sambasta saa energiaa kaikkiin vuodenaikoihin. Lämpimästi tervetuloa sambaamaan kanssani!

IIDA

Perustaso, keskitaso, teinien tunnit

Tutustuin sambaan pikkutyttönä vuonna 1997. Äitini oli nähnyt lehdessä Cariocan ilmoituksen ja kysyi, haluanko lähteä kokeilemaan. Ja tietysti halusin, olihan mainoksen naisilla värikkäät sulat ja kaikki! Siellä minä sitten seisoin, ensimmäistä kertaa tanssisalin perällä, ujona äitini jalkojen takana ja sille tielle olen jäänyt. Sambaa olen siis harrastanut lähe koko elämäni, enemmän ja vähemmän, elämäntilanteen mukaan. Ensimmäistä kertaa tanssin passistana vuonna 2015. Lisäksi minulla on kokemusta tanssijana niin lasten ja nuorten ryhmästä, etujoukoista, sambakoulualasta kuin vaunutanssijana olemisesta. Sambassa rakastan sen mukaansatempaavaa rytmiä, monipuolisuutta, hikisyyttä ja mahdollisuutta kehittyä aina vain paremmaksi tanssijaksi. Ohjaajana olen melko rauhallinen ja tekniikkaan painottuva, mutta haluan silti, että jokainen poistuu tunnilta hikipisarat otsalta tippuen.

SANNI

Keskitaso

Saavuin ensimmäisen kerran Samba Cariocalle ystäväni vanavedessä syksyllä 2005. Tansittuani vuosien varrella monenlaisia eri tyylejä, kuten hiphoppia, salsaa ja flamencoa, löysin sambasta tärkeimmän lajini. Tanssina sambassa on parasta improvisointi, vahva rytmiikka, musiikin vietäväksi heittäytyminen ja se, että tekniikassa muissa tanssin osa-alueissa voi kehittyä loputtomiin! Mahtavaa harrastuksessa on myös yhteisöllisyys ja mahdollisuus laajentaa tanssista vaikkapa musisointiin ja pukujen tekoon. Opettajana keskityn perusaskeleen eli samba no pé:n ja muun tanssitekniikan hiomiseen, sekä musiikin ilmentämiseen tanssissa. Opetustyylini on positiivinen ja kannustava. Luvassa on oppeja suoraan Brasiliasta – hyppää mukaan!

MARIANA

Perustaso, keskitaso, teinien tunnit

Sambaan olen tutustunut ensimmäisen kerran vuonna 1992 kaverin isosiskon harrastettua sitä. Tanssi ja musiikkin veivät samantien mukanaan. Ihastuin esiintymispukuihin ja itse olen päässyt esiintymään aina lasten- ja teiniryhmästä passistaksi asti. Pidin sambasta noin 10 vuoden tauon ja vuonna 2017 innostui kasvoi uudestaan ja imaisi jälleen mukanaan. Pidän tanssin haastavuudesta ja musiikin rytmin tuomasta ilosta. Ohjaamillani tunneilla pyrin tuomaan hien lisäksi hyvän iloisen mielen.

SUVI

Lastentuntien vastuuohjaaja

Eksyin puolivahingossa sambatunnille syksyn 2003 tutustumiskerralle. Samba vei heti mennessään. Iloisuus, energia ja yhteisöllisyys olivat yläasteikäiselle monia lajeja kokeilleelle tärkeitä asioita ja löydin kodin ”sambaperheestä”. Sambassa minua kiehtoo erityisesti samba no pé:n eli perusaskeleen näyttävyys ja variaatioiden mahdollisuus sekä koreografioiden ja improvisaation rinnakkain kulkeminen. Sambassa voi koko ajan kehittyä lisää ja löytää uusia juttuja, mutta tärkeintä on aina kuitenkin musiikista ja liikkeestä nauttiminen. Itsensä ilmaisu tanssillisin keinoin lisää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. 

Lasten ryhmän ohjaajana lapset ovat lähellä sydäntäni muutenkin ja teen päivittäin töitä perheiden parissa. Tanssitunneillani on tärkeää iloinen yhdessäolo, toisiin lapsiin ja tanssin rytmeihin tutustuminen ja hien pintaan saaminen. Jokainen saa tanssia omalla tyylillään. Ohjaajana annan mausteita ja ideoita yksinkertaisten koreografioiden ja liikeharjoitusten avulla. Tunneilla toistetaan ja hiotaan myös perusaskelta, mutta pyrin muokkaamaan tuntisisältöjä myös lasten toiveiden mukaan. Tervetuloa hikoilemaan yhdessä!

JANNIKA

Lapset 3-6v.

Samba on yksi monista tanssilajeista, joita tanssin. Minusta on mielenkiintoista huomata eri tanssien vaikutukset toisiinsa ja yhdistellä myös niiden erilaisia piirteitä. 

Lasten tunneilla tutustutaan samban iloiseen rytmiin ja kepeisiin tanssiaskeliin hymyssä suin. Esiintymistä harjoitellaan pienimuotoisesti turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Tuntien tavoitteena on sekä tanssitaidon vaiheittainen kasvattaminen että kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen.

SOITTO

OLLI

Alkeistunnit, perustason tunnit

Oma kokemukseni lyömäsoittimista ja sambasta alkoi tammikuussa 2005, jolloin tulin Cariocan soittotunneille ensimmäisen kerran. Mielenkiintoiset ja haastavat rytmit sekä mukavassa porukassa soittaminen veivät mennessään. Sambasta on tullut minulle erittäin tärkeä ja inspiroiva musiikkiharrastus. Olen päässyt mukaan erilaisiin esiintymisiin niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä tutustunut uusiin ihmisiin ympäri maailmaa. 

Uusien soittimien ja rytmien omaksuminen vaatii pitkäjänteistä tavoitteellista harjoittelua. Tästä näkökulmasta suunnittelen soittotuntien sisällöt ja pyrin siihen, että jokaisen tunnin jälkeen jokainen soittaja olisi pienen askelen lähempänä omaa tavoitettaan. Opettajana olen rauhallinen ja kannustava sekä huomioin ryhmämuotoisilla tunneilla soittajien erilaiset taito- ja tavoitetasot.