TANSSITUNNIT

YLEISTä

Tarjoamme useita erilaisia tanssitunteja, jotka mahdollistavat oppimisen samban perusteista aina showesiintymisiin. Tärkeintä meille on tarjota sinulle harrastus, jossa täyttyvät niin tanssin riemun kuin hyvän liikuntaharrastuksen edellytykset. Samban aloittaminen on helppoa; saavu lukujärjestyksen mukaiselle tunnille ja nauti!

Mukaan tunneillemme tarvitset vain tavalliset jumppavaatteet ja vesipullon sekä halutessasi sisälenkkarit/jumppatossut.

Tervetuloa tanssimaan!

SYYSlukukausi 2021

Syyskausi 2021 alkaa edelleen koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusjärjestelyiden vallitessa. Cariocassa haluamme pitää huolta jäsentemme terveydestä ja turvallisuudesta, jonka vuoksi suunnittelemme ja päivitämme tuntijärjestelyjämme vallitsevan tilanteen mukaan.

Aloitamme lukujärjestyksen mukaiset tunnit lähitunteina koululla, mutta voit myös osallistua tiistain tanssitekniikka- ja keskiviikon lounassambatunnille onlinessa. Koululla pidämme turvavälit ja käytämme maskia muutoin kun tunnilla ollessamme. Huolehditaan käsihygieniasta ja vältetään tarpeetonta lähikontaktia muiden kanssa. Kiitos kun toimit kanssamme vastuullisesti! 

 

AIKUISET

TANSSITEKNIIKKA (perustaso)

Tunneilla opetellaan perusasioita, kuten samban perusaskel samba no pé sekä käsien ja vartalon käyttöä. Lisäksi tutustutaan rytmiikkaan ja samban liikekieleen. Olet sitten vasta-alkaja tai kokenut konkari, tule hiomaan tanssimuuvisi ja vartalonhallintasi priimakuntoon! Voit osallistua tälle tunnille myös Zoomin kautta.

LOUNASSAMBA (perustaso)

Lounassamba on rennon letkeä hyvänmielentunti, joka vetreyttää työssä jäykistyneet vartalot ja saa mielen taas virkeäksi! Tunti sopii kaikille. Voit osallistua tälle tunnille myös Zoomin kautta.

TEEMA (keskitaso)

Teema-tunnin aihe nimensä mukaisesti vaihtelee viikoittain. Tunnilla voidaan keskittyä esimerkiksi käsien käyttöön, lantion hallintaan tai musiikin tulkintaan ja jonakin kertana puolestaan hikoillaan hullutreenin tahtiin.

SAMBAKOULUTUNTI (avoin/keskitaso)

Sunnuntain perinteisillä sambakoulutunneilla opetus tapahtuu baterian eli rumpuryhmän säestyksellä. Tavallisesti sali on jaettu kahtia perus- ja jatkotasoon, joille kummallekin on oma opettajansa. Tunnit sopivat kaikille sambakoululaisille!

 

NUORET 11-15v

Nuorten tunneilla tutustut samban tekniikkaan ja liikekieleen sekä opit koreografioita suoraan Rion karnevaaleilta! Tunneilla keskitytään hyvän tekniikan osaamiseen sekä liikunnallisuuteen. Tunneilla harjoitellaan koko vartalon käyttöä tanssissa; jalat, lantio, hartiaseutu ja kädet. Tärkeintä tunneilla on tanssin ilo ja hyvä ryhmähenki. Nämä tunnit ovat täynnä energiaa!

Ryhmän ohjaajina toimivat sambakoulun passistat eli soolotanssijat.

 

Lapset 3-6v

Perheen pienimmille tarjoamme tanssiharrastuksen täynnä iloa! Tunneilla lapset pääsevät kokemaan tanssin ja liikunnan riemun leikkiä unohtamatta. Tunneilla pienet sambaajat pääsevät myös aitoon karnevaalitunnelmaan kimaltavia asuja kokeilemalla!

Ryhmän ohjaajina toimivat showryhmämme fantasiat.

Lapset 7-10v

Isompien lasten tunneilla harjoitellaan samban perustekniikkaa sekä tehdään erilaisia ikätasoon sopivia koreografioita. Kannustavat ja myönteiset ohjaajamme pitävät huolen, että jokaisen tunnin jälkeen jokainen on oppinut jotain uutta ja saanut nauttia tanssista mukavassa seurassa!

Ryhmän ohjaajina toimivat showryhmämme fantasiat.