TANSSITUNNIT

Cariocalla on tarjolla useita erilaisia tanssitunteja sekä soitonopetusta alkeista lähtien. Aikaisempaa kokemusta sambatanssista ja -soitosta ei vaadita. Samban aloittaminen on helppoa, saavu tunnille sambakoululle ja kysy ohjaajaa. Mukaan tanssitunnille tarvitset vain tavalliset jumppavaatteet ja vesipullon sekä halutessasi sisälenkkarit/tanssilenkkarit/jumppatossut!

Tervetuloa! Bem-vindo!

Syksyn lukujärjestys

Ma:

klo 18.00-19.00 Lippupari

Ti:

klo 10.00-11.00 Mammasamba

klo 16.45-17.45 Nuorten samba (11-15v.)

klo 18.00-19.00 Tekniikka (avoin taso)

klo 19.15-20.15 Teema (avoin taso/keskitaso)

Ke:

klo 17.30-18.30 Bateria alkeet

Klo 18.45-19.45 Bateria

To:

Klo 17.45-18.40 Lasten samba (6-10v.)

Su:

klo 17.00-18.15 Sambakoulutunnit (perus- ja keskitaso)

 

TUNTIKUVAUKSET:

Samban TEKNIIKKA avoin taso

Tunneilla opetellaan perusasioita kuten samban perusaskel samba no pé sekä käsien ja vartalon käyttöä. Lisäksi tutustutaan rytmiikkaan ja samban  liikekieleen. Olet sitten vasta-alkaja tai kokenut konkari, tule hiomaan tanssimuuvisi ja vartalonhallintasi priimakuntoon!

TEEMA avoin taso/keskitaso

Teema-tunnin aihe nimensä mukaisesti vaihtelee viikoittain. Tunnilla voidaan keskittyä esimerkiksi käsien käyttöön, lantion hallintaan tai musiikin tulkintaan ja jonakin kertana puolestaan hikoillaan hullutreenin tahtiin. 

Alla hieman lisäinfoa muista mahdollisista tunneista:

Samba-reggae tulee Salvadorista, Bahiasta, Brasilian koillisrannikolta. Samba-reggaessa on helposti omaksuttava mukaansatempaava rytmi, jossa yhdistyvät erilaiset brasiliaiset ja karibialaiset rytmit. Tanssina se on keskivartalopainoitteista, jossa käytetään paljon rintarankaa sekä käsiä. Myös helpot jalkakuviot kuuluvat samba-reggaetunneille. Varmasti mukaansatempaava meininki, jotka koukuttaa niin nuoret kuin vanhemmatkin!

Hullutreeni on hikinen samban ja lihaskuntotreenin yhdistelmätunti, jossa apuna voidaan käyttää mm. nilkkapainoja. Tällä tunnilla muistat olleesi seuraavana päivänä portaita noustessa!

Baile eli samba funk sekoittelee nimensä mukaisesti sambaa ja funkia. Aksentointi eroaa funkissa normaalista karnevaalisambasta, funkissa painotus on voimakkaampaa. Funk on Brasilian baarien ja katujen tanssityyli, rennompi, letkeämpi ja irroittelevampi kuin tarkkakarnevaalisamba!

Showsambassa opetellaan sulavaa liikekieltä ja esiintymistä.

Sambakoulutunnit (su klo 17-18.15)

Sunnuntain perinteisillä sambakoulutunneilla opetetaan sambaa vaihtuvien opettajien johdolla. Tanssinopetus tapahtuu baterian eli rumpuryhmän säestyksellä. Tavallisesti sali on jaettu kahtia perus- ja jatkotasoon, joille kummallekin on oma opettajansa. Tunnit sopivat kaikille sambakoululaisille!

Nuorten samba 11-15v.
Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, lihaskunnosta ja samban perusliikkeistä. Tunneilla työstetään koko vartaloa: jalat, lantio, hartiaseutu ja kädet. Tunti antaa pohjaa ja tukee muita tanssilajeja, sekä auttaa rakentamaan itsevarmuutta ja  kehon hallintaa.
Tunneilla tanssitaan sambamusiikkiin, ja tutustutaan sen rytmiikkaan. Teemme myös pieniä koreografioita, joiden suunnitteluun otetaan nuoret itse mukaan.

Tunnilla pidetään yllä ilo ja yhteinen tekeminen. Tule ryhmään mukaan! Ohjaajana toimii Sari Von Flittner.

Lasten samba 6-10v.

Cariocalla alle 10-vuotiaat sambaajat treenaavat omalla tunnillaan maanantaisin! 

Tunnilla pyritään huomioimaan lapsen ikä sekä se, kauanko lapsi on sambaa harrastanut. Ohjaajat kannustavat lapsia itsensä tanssilliseen ilmaisuun sekä tutustuttavat heitä samban rytmeihin. Tunneilla harjoitellaan vartalon hallintaa, rytmiikkaa ja tanssiaskelia. Ryhmävastaavana toimii Suvi Sillanpää (suvi.e.sillanpaa@gmail.com, puh. 040776742) ja Liisa Ranta.

Mammasamba (ti klo 10-11)

Tanssia yhdessä lapsen kanssa, voiko parempaa yhteistä tekemistä keksiä? Samban iloa ja synnytyksestä palautuvaan vartaloon uudelleen tutustumista rennolla otteella. Vauvat ja taaperot voivat kulkea tunnilla mukana vanhemman valvonnassa. Tunneilla ei opetella erityistä koreografiaa vaan nautitaan tanssimisen ilosta. Tunti sopii kaikille tanssimisesta innostuneille äiti-ihmisille. Tuntia ohjaa ihana triplamamma, Livia Tuominen!

 

Tallenna

Vastaa