OHJAAJAT

 

Samba Cariocan tanssijat ja soittajat ovat myös Cariocan tanssi- ja soittotuntien ohjaajia.

Aikuisten online-tunneilla ohjaajat vaihtuvat muutaman kerran välein. Näin tanssinopetus pysyy monipuolisena. Tunteja kevätkaudella 2021 ohjaavat: Elina, Terhi, Iida, Mariana ja Sanni.

Ohjaajat tiedotetaan viikoittain Samba Carioca ry:n Facebook-sivulla.

Muilla tanssitunneilla on lähes aina paikalla samat ohjaajat:

Lapset 3-6v : Teija, Iida

Lapset 7-10v : Suvi, Liisa

Nuoret 11-15v : Sari, varaohjaaja Sanni

Baterian tunneista vastaa Olli Poutiainen.

Ajoittain koulullamme vierailee ohjaajia myös muista Suomen sambakouluista. Keväästä 2017 asti Virossa asuva brasilialainen opettaja Ana Arruda on käynyt pitämässä workshop-päiviä Cariocalla. Myös London School of Samban Orquidea Lima on vieraillut koulullamme kahdesti kaudesta 2015-16 alkaen. Syksyllä 2019 saimme vierailulle uskomattoman brasilialais-itävaltalaisen passistan, Felipe Morrisin!

Harjoitusaikataulumme löydät kalenterista.

TANSSITUNTIEN OHJAAJAT 2019

 

ELINA

Tulin sambatunnille ensimmäisen kerran vuonna 2012 hetken mielijohteesta. Nähtyäni upeita pukuja ja koettuani ensimmäisen tanssituntini livebaterian tahdissa olin jo niin koukussa, että tiesin löytäneeni lajini. Parasta sambassa on rytmiikka, jonka tahtiin ei vain voi olla liikkumatta. Tanssillisesti pidän samban fyysisyydestä ja siitä, että tanssissa saa ja myös pitää näkyä oma persoona. Rakastan esiintymistä! Tanssimisen lisäksi hääräilen sambakoululla myös pukujen parissa. Haluan, että tunneillani on hauskaa ja että takapuolta heilutetaan häpeilemättä!

 

 

SAARA

Näin ensimmäisen kerran sambaa, kun sitä harrastava ystäväni oli esiintymässä helsinkiläisen salsakoulun vuosijuhlassa, jossa itsekin esiinnyin – hiphopparina. Sambaa oli siltä istumalta päästävä tanssimaan ja aikaisemmin harrastamani lajit, salsa ja reggaeton, jäivät sivummalle. Samba on aidosti iloista ja koko ikänsä koreografeja tanssineelle hyvinkin haastavaa vapaan improvisaation tanssina. Opetustyylini on rauhallinen ja kannustava. Pyrin antamaan oppilaille työvälineet oman tyylin luomiseen haastamalla heitä niin koreografisesti kuin eri tyylejä vaihdellen, onhan samban tarkoitus mielestäni kehittää omaa persoonallista tyyliä – toista samanlaista tanssijaa ei ole.

 

 

TERHI

Innostuin sambasta vuonna 2002. Aktiivisesti aloin tanssia sambaa vuonna 2004 ja olen tanssinut Samba Cariocan passistana eli soolotanssijana vuodesta 2007. Ohjaan samban ja samba-reggaen tunteja. Samban opetuksessa painotan ennen kaikkea tanssin riemua ja samban rytmien tuntemista sydämessä asti! Tunneillani keskitytään enemmän samban tekniseen osaamiseen ja vartalonhallintaan. Koreografioita tunneillani on vähemmän ja ne ovat yleensä lyhyitä ja helposti omaksuttavia. Musiikin kuuntelu ja ymmärtäminen ovat tanssijalle tärkeitä ja pyrin löytämään tunneilleni monipuolista sambaa sekä brasilialaista musiikkia. Ryppyotsaisuus ei kuulu tunneilleni ja sambasta saa energiaa kaikkiin vuodenaikoihin. Lämpimästi tervetuloa sambaamaan kanssani!

 

 

IIDA

Tutustuin sambaan pikkutyttönä vuonna -97. Äitini oli nähnyt lehdessä Cariocan ilmoituksen ja kysyi, haluanko lähteä kokeilemaan. Ja tietysti halusin, olihan mainoksen naisilla värikkäät sulat ja kaikki! ;D Siellä minä sitten seisoin, ensimmäistä kertaa tanssisalin perällä, ujona äitini jalkojen takana ja sille tielle olen jäänyt. Sambaa olen siis harrastanut lähes koko elämäni, enemmän ja vähemmän, elämäntilanteen mukaan. Ensimmäistä kertaa tanssin passistana vuonna 2015. Lisäksi minulla on kokemusta tanssijana niin lasten ja nuorten ryhmästä, etujoukoista, sambakoulualasta kuin vaunutanssijana olemisesta.
Sambassa rakastan sen mukaansatempaava rytmiä, monipuolisuutta, hikisyyttä ja mahdollisuutta kehittyä aina vain paremmaksi tanssijaksi. Ohjaajana olen melko rauhallinen ja tekniikkaan painottuva, mutta haluan silti, että jokainen poistuu tunnilta hikipisarat otsalta tippuen.

 

 

 

SUVI

Eksyin puolivahingossa sambatunnille syksyn 2003 tutustumiskerralle. Samba vei heti mennessään. Iloisuus, energia ja yhteisöllisyys olivat yläasteikäiselle monia lajeja kokeilleelle tärkeitä asioita ja löysin kodin ’’sambaperheestä’’. Sambassa minua kiehtoo erityisesti samba no pé:n eli perusaskelen näyttävyys ja variaatioiden mahdollisuus sekä koreografioiden ja improvisaation rinnakkain kulkeminen. Sambassa voi koko ajan kehittyä lisää ja löytää uusia juttuja, mutta tärkeintä on aina kuitenkin musiikista ja liikkeestä nauttiminen. Itsensä ilmaisu tanssillisin keinoin lisää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Ohjaan 7-10-vuotiaiden lasten ryhmää. Lapset ovat lähellä sydäntäni ja teen päivittäin töitä perheiden parissa. Tanssitunneillani on tärkeää iloinen yhdessäolo, toisiin lapsiin ja tanssin rytmeihin tutustuminen ja hien pintaan saaminen. Jokainen saa tanssia omalla tyylillään. Ohjaajana annan mausteita ja ideoita yksinkertaisten koreografioiden ja liikeharjoitusten avulla. Tunneilla hinkataan myös perusaskelta, mutta pyrin muokkaamaan tuntisisältöjä myös lasten toiveiden mukaan. Tervetuloa hikoilemaan yhdessä!

 

SOITTOTUNTIEN OHJAAJAT

 

OLLI

Olen paljasjalkainen turkulainen sekä Samba Cariocan soittovastaava. Suunnittelen ja ohjaan rumpuryhmämme soittotunnit ja pyrin siihen, että jokaiselta pitämältäni tunnilta poistuisi tyytyväisiä ja uutta oppineita soittajia. Oma kokemukseni lyömäsoittimista ja sambasta alkoi tammikuussa 2005, jolloin tulin Cariocan soittotunneille ensimmäisen kerran. Mielenkiintoiset ja haastavat rytmit sekä mukavassa porukassa soittaminen veivät mennessään. Samba on antanut minulle erittäin tärkeän ja innostavan musiikkiharrastuksen, jonka myötä olen saanut soittaa lukuisissa esiintymisissä niin kotimaassa kuin ulkomailla, tutustunut suureen määrään uusia ihmisiä sekä päässyt seuraamaan maailmankuuluja karnevaaleja paikan päälle Rio de Janeiroon. Suosittelen lämpimästi 🙂

 
 
 
 

 

TEEMU

Olen soitellut Cariocassa keväästä 2007 lähtien. Keskiviikon soittotreeneihin en yleensä ehdi, mutta ohjaan aika usein sunnuntain yhteistunteja Ollin apuna.

Pidän tässä harrastuksessa erityisesti keikkailusta. Yhdellä kerralla esiinnytään loisteliaissa juhlissa, seuraavalla kerralla vaihdetaan vaatteita kylmässä vesisateessa kyläjuhlien makkarakojun takana. Joskus yleisönä on täysi jäähalli ja tv-kamerat, joskus yhden ruokapöydän ääreen mahtuva synttäriporukka.