Cariocan kevätkausi alkaa 12.1.!

Ihanaa alkanutta vuosikymmentä 2020! Näin alkaneen vuoden kunniaksi puhaltavat myös uudet ja osittain muuttuneet tuulet myös Cariocalla, sillä lukujärjestyksemme kevätkaudelle kokee hieman muutoksia viime vuodesta. Kiitos vapaaehtoisten ja ahkerien joukkojemme, saamme muutaman uuden tunnin tulevalle kaudelle. Myös lähestyvät karnevaalit tuovat vipinää koulullemme ryhmien valmistautuessa sambavuoden päätapahtumaan.

Toivomme kevätkauden alkaessa sankoin joukoin uusia ihmisiä yhdistyksemme toimintaan. Samba on mukava koko perheen harrastus ja sopii kaikille iästä, koosta tai sukupuolesta välittämättä. Tervetuloa kotikoulullemme Turun Itäharjulle!

Kaikille ilmainen sambakoulutunti 12.1.!
Kevätkautemme pyörähtää käyntiin sunnuntaina 12.1.2020 klo 17-18.15 kaikille ilmaisella sambakoulutunnilla. Sunnuntaisen perinteen mukaan baterian eli rumpuryhmämme tahtiin pääsemme tanssimaan kahden ohjaajan voimin. Perustasolla edessä menoa pitää yllä Elina ja keskitasolla Terhi.
Tunti sopii siis kaikille, niin ensimmäisiä samban askelia ottaville kuin pidempään tanssineillekkin. Ota mukaan ystävät ja sukulaiset ja tule hikoilemaan sunnuntain ja alkaneen vuoden kunniaksi kanssamme. Iloinen meno on taattu eikä hikikarpaloiltakaan voi välttyä! Mukaan tarvitset vain juomapullon, hikipyyhkeen, lenkkarit ja mahdollisesti myös korvatulpat (saa myös koululta).

Koko sali täyttyy iloisista tanssijoista ja soittajista aina sunnuntaisin kaikille sopivalla sambakoulutunnilla. Livemusiikin tahtiin kelpaa sheikata!

Kevään uutuustunnit!
Pienen tauon jälkeen saamme myös teinitunnit takaisin ohjelmistoomme! Teinit 11-16v treenaavat maanantaisin klo 19-20 ihanan Heli Heinosen johdolla.
Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, lihaskunnosta ja samban perusliikkeistä. Tunneilla työstetään koko vartaloa: jalat, lantio, hartiaseutu ja kädet. Tunti antaa pohjaa ja tukee muita tanssilajeja, sekä auttaa rakentamaan itsevarmuutta ja  kehon hallintaa.
Tunneilla tanssitaan sambamusiikkiin, ja tutustutaan sen rytmiikkaan. Tehdään myös pieniä koreografioita, joiden suunnitteluun otetaan nuoret itse mukaan.
Tunnilla pidetään yllä ilo ja yhteinen tekeminen. Tule ryhmään mukaan! Heliltä voit kysellä lisätietoja teinien tunneista: heli.sofia.heinonen@gmail.com.

Carioca täyttyy keväällä myös vähän pienempien lasten (ja miksei äitienkin) ilonkiljahduksista, sillä keskiviikkoisin klo 13-14 salin täyttävät äidit ja vauvat. Mammasamba sopii pienten vauvojen äideille, jotka etsivät kevyttä harrastusta tukemaan päivittäistä liikuntaa. Rennolla otteella mammasambaa ohjaa pienten kaksosten äiti Livia Tuominen, jonka mukana pääsee tutustumaan samban liikehdintään ja musiikkiin. Tiukkaa teknistä tuntia ei siis ole luvassa, vaan tunti keskittyy hyvään oloon ja tanssin mukanaan tuomaan iloon.
HUOM! Mammasamba alkaa vasta ke 22.1.

Tiistaisin jatkuvat aikuisten perustason ja keskitason tunnit.
Viime syksynä lanseeratusta tuntijaottelusta paikkaa vaihtavat tekniikka ja teema. Koreotunti säilyy illan viimeisenä tuntina.

Teema klo 17.30-18.25 perustaso
Tekniikka klo 18.30-19.25
perustaso
Koreo klo 19.30-20.25
perustaso/keskitaso

Tunteja ohjaavat tänä keväänä Elina Nikkanen, Saara Litovuo, Terhi Poutiainen ja Iida Korpela. Ohjaajat ovat suunnitelleet tunteja tulleiden palautteiden pohjalta ja luvassa onkin vanhoja suosikkeja kuten Hullutreeniä ja tiukkaa tekniikkaa, mutta myös uusia tuulia maailmalta.

Viikon tarjonnan näet aina maanantaisin Samba Carioca ry:n Facebook-sivulta. Ryhmä on Cariocan virallinen tiedotuskanava, joten liity mukaan ja pysyt kärryillä yhdistyksen ajankohtaisista asioista.

Lasten ryhmissä on vapaita paikkoja!
Tunneilla keskitytään tanssin iloon, tutustutaan sambamusiikkiin ja liikekieleen ja valmistellaan esityksiä koulun omiin juhliin ja tilauskeikoille. Tunnit suunnitellaan lasten toiveiden perusteella, ja sisältävät niin leikkiä kuin tanssiakin.
Kysy lisätietoa lastenryhmien ohjaajilta: Mari Heikkilä (lapset 3-6v.) puh. 040 573 9252 ja Suvi Sillanpää (lapset 7-10v.) puh. 040 776 4742.
Nuorempien tunti on maanantaisin klo 17.15-18 ja vanhempien lasten tunti klo 18-18.55.

Suloinen lapsiryhmä Helsinki Samba Carnavaleilla kesäkuussa 2019.

Cariocan rumpuryhmä eli bateria ottaa joukkoonsa uusia soittajia!
Aiempaa kokemusta sambasta (tai lyömäsoittimista) ei välttämättä tarvitse olla. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut soittamisesta ja uuden oppimisesta. Tarvittavat soittimet saat tunnilta, joten riittää kun tuot innostuneen itsesi paikalle!
Carioca tarjoaa huippulaadukkaan mutta edullisen soittoharrastuksen kaikenikäisille soittajan aluille tai jo pidempään harrastajille. Opettajana toimii Cariocan oma Mestre, musiikkivelho Olli Poutiainen.
Rumpuryhmämme nappasi täydet pisteet viime vuoden Helsinki Samba Carnavalista, tule mukaan osaksi tätä hienoa joukkoa ja löydä soittamisen ilo! Bateria treenaa keskiviikkoisin klo 18-20.

Cariocan rumpuryhmä karnevaaleilla.

Tuntihinnat ja jäsenmaksut voit katsoa täältä: http://carioca.fi/?page_id=76
HUOM! Kaikille tunneille voit tulla ilman ennakkoilmoittautumista! Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen.

Showryhmiin haetaan lisää innostuneita ja taitavia esiintyjiä!
Cariocan showryhmä keikkailee jatkuvasti pienissä ja isommissakin tapahtumissa, juhlissa ja tilaisuuksissa, kotimaassa ja ulkomailla. Showryhmään voi hakea ilmoittamalla kiinnostuksensa esimerkiksi tuntiohjaajalle tai ryhmien vetäjille. Voit liittyä ryhmiin missä kohdassa kautta tahansa.
Kiinnostaisiko passista-, fantasia- tai baianaryhmä? Myös showryhmä esittäytyy ja kertoo toiminnastaan kevätkauden aloitustunnilla 12.1. Tule kuuntelemaan mitä showryhmä pitääkään sisällään!

Carioca Denainin karnevaaleilla Ranskassa huhtikuussa 2019.

Karnevaalit!!
Karnevaalivuoden korkkaavat perinteisesti passistakokeet. Lauantaina 25.1. klo 18 Cariocan Quadra täyttyy jännityksestä, musiikista ja tanssista, kun tanssikokelaat havittelevat paikkoja tulevan karnevaalikulkueen soolotanssijoiden alassa. Tule mukaan kannustamaan ja tsemppaamaan kokelaita sekä nauttimaan Cariocan parhaiden sambistojen esityksistä! Tapahtumaan on vapaa pääsy, lisätietoa Facebook-tapahtumasta. Jaathan tapahtumaa myös eteenpäin, että saadaan paikalle kaikki sambaloverit läheltä ja kaukaa.

Helsinki Samba Carnaval järjestetään kesäkuun 12.-13. pvä ja Carioca lähtee omalla kulkueellaan edustamaan Turkua. Ilmoittautumiset aloihin eli eri ryhmiin aukeavat pian, pysy kuulolla! Karnevaaleille ovat tervetulleet ihan kaikki, olitpa sitten aloittelija tai Cariocan vakiokasvo. Kaikille löytyy oma ryhmä eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Koko kevät on karnevaaleihin valmistautumisen aikaa, ja kesäkuussa sitten pärähtää iloinen laulava joukko turkulaisia Helsinkiin! Karnevaalit kannattaa todellakin kokea, ja euforiaan jää koukkuun!

Proala Helsinki Samba Carnavaleilla 2018.

Oikein mukavaa sambakevään alkua kaikille! Nähdään sambakoululla!