KARNEVAALITIEDOTE NRO 4

Hyvää alkavaa karnevaalikevättä! Joululoman aikana karnevaalitoimikunta, pukutiimi sekä muut karnevaalityöstäjät ovat saaneet suunnitelmat ja valmistelut siihen malliin että tosissaan tekeminen voi alkaa nyt täydellä tohinalla. Alojen pukutalkoot sekä vaunutalkoot starttailevat tammikuun ja helmikuun aikana.

Jos aloitat vasta nyt keväällä samban harrastamisen, ei hätää, kerkeät hyvin vielä sambavuoden kohokohtaan! Helsinki Samba Carnaval 2019 järjestetään kesäkuun 7.-8. päivinä, joista lauantai 8.6. on pää- eli kulkuepäivä. Karnevaalit on tarkoitettu kaikille iästä tai osaamisesta riippumatta, eli rohkeasti mukaan vaan iloiseen joukkoon! Lisätietoja voit kysyä tunneilla ohjaajilta sekä karnevaalipäälliköiltä Saara Litovuolta (tanssitunnit@carioca.fi) ja Heidi Sarmakselta. Myös http://www.helsinkisambacarnaval.fi/ sivustolta löytyy lisätietoa karnevaaleista.

SAMBAKOULUALA JA PRO-ALA

Sambakouluala on yksi kulkueen ryhmä, joka tanssii karnevaaleilla helppoa koreografiaa. Ala on tarkoitettu kaikille tanssitaidosta tai kokemuksesta riippumatta, pääasia on laulaa biisin mukana ja esiintyä yleisölle. Tähän alaan voivat siis ilmoittautua ihan kaikki, olit sitten aloittanut samban nyt kauden alkaessa tai jo vuosia sitten. Edellytyksenä on vain, että olet koulumme jäsen. Sambakoulualan puku tehdään itse, mutta apua ja neuvoa saa ryhmän pukuvastaavalta koko työstämisen ajan. Pukupohjat sekä päähineen ja rinkan pohjat tulevat alalaisille valmiina. Tämä ala on helppo väylä lähteä kokemaan karnevaalit ensimmäistä kertaa!

Pro-alaan pääsyvaatimuksena on jatkotason tanssitaito, vahva esiintyminen ja iloinen ja näyttävä olemus. Tänä vuonna proala on vapaan tanssin ala, eli alalaiset bailaavat vapaasti ilman tarkkaa koreografiaa.
Myös pro-alan jäsenet ovat koulumme jäseniä. Pro-alankin puku tehdään itse, ohjatusti toki ja ryhmän sisäisiä tanssitreenejä pidetään kevään kuluessa.

   

VAUNUTALKOOT

Tänä vuonna on siis aloille annettu oma pieni vastuualue vaunujen koristelussa. Alavastaavat tiedottavat ja ohjeistavat tästä aloja piakkoin. Alkuvuodesta yhteisiä vaunutalkoita järjestetään sunnuntaisin ennen sambakoulua. Yhteisiin talkoisiin voi osallistua ihan kaikki cariocalaiset ja heidän lähipiirinsä (ne Samban Uhrit :D). Ensimmäiset yhteiset talkoot pidetään sunnuntaina 27.1. sekä 3.2. klo 14-16.30. Luvassa rautalangan vääntöä ja hitsausta 😀

Nyt ennen talkoiden alkamista toivomme kaikkien tuovan tarvittavia materiaaleja koululle, että päästään heti työn touhuun. Siitä enemmän alla.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen karnevaaleille on nyt avautunut keväällä aloittaneille harrastajille sekä niille jotka vielä pohtivat osallistumistaan aloihin!

Pyydämmekin kaikkia karnevaaleille osallistuvia täyttämään ilmoittautumiskaavakkeen. Ilmoittautumisen tarkoituksena on myös kerätä yhteystiedot ja koko karnevaalien osallistujamäärä yhteen paikkaan.

HUOM! Tämä on tärkeää myös materiaalitilausten tekemiseen että materiaalivastaavamme pystyvät tekemään tarvittavat tilaukset kaikille osallistujille. Materiaaleja ei tilata yksittäisille ihmisille enää tilausajan sulkeuduttua, joten pidä huoli omasta ilmoittautumisestasi määräajassa.

Jos haluat osallistua pelkästään Turun kulkueeseen, ilmoita asap ryhmänvetäjällesi (lapset) tai Saaralle (aikuiset) että osallistut vain Turun kulkueeseen. Kulkueen kohtalo, järjestetäänkö sitä tänä vuonna vai ei, selviää lähiviikkoina. Turun mahdollisen kulkueen päivämäärä on 26.5. Kulkue on ollut perinteisesti ollut siis karnevaalien kenraaliharjoitus Turun keskustassa.

Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ.
Ilmoittautuminen päättyy 27.1.

KARNEVAALIMAKSUT

Kaikki karnevaaleille osallistuvat maksavat osallistumismaksun, joka tänä vuonna on 35 € aikuisilta sekä 20 € lapsilta. Karnevaalimaksulla katetaan kuljetusmaksuja Helsinkiin ja takaisin sekä karnevaalien osallistumismaksu, jonka koulut tilittävät Suomen Sambakoulujen Liitto SSKL:lle.
Lisäksi aloilla on pukumaksu, joka on aikuisilla 35 € ja lapsilla 30 € (baianat ja bateria 10 €). Maksulla hankitaan alapukuihin materiaalit. Puvun saa karnevaalien jälkeen itselleen.

Olemme palanneet maksujen vastaanottamisessa viesti-maksuihin viitteiden sijasta. Joten aiemmasta poiketen, lisääthän maksun viestikenttään nimesi ja tiedon siitä mitä maksu koskee.

TAMMIKUUN AIKANA KERÄÄMME PUKUMAKSUT.

Pukumaksun voit maksaa tilille:

Saaja: Samba Carioca ry
IBAN: FI70 5710 0450 6915 55 (Osuuspankki)
Summa: yst.kts yllä
Viesti: maksua koskevan hlön nimi ja tieto ”pukumaksu”
Eräpäivä: 31.1.2019

….Tai koululle käteiskassaan debit/credit-kortilla/käteisellä sunnuntaina 20.1. ja maanantaina 21.1. ko.päivien tuntitarjonnan yhteydessä.

Pukumateriaalit luovutetaan materiaalien saavuttua ja hoidettua maksua vastaan.

Kulkueen osallistumismaksut kerätään helmikuussa, niistä oma infonsa siis myöhemmin.

Lisätietoja tarvittaessa rahastaja-Riialta: laskut@carioca.fi tai 044-9961470

PUKU- JA VAUNUTIIMILÄISET TARVITSEVAT APUANNE!
Karnevaalipukuihin pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Jos kotoasi löytyy näitä ja haluat lahjoittaa ne yhteiseen hyvään, tuo koululla olevaan keräyspisteeseen:

– CD-levyjä (tarvitaan paljon!)
– muovisia pullonkorkkeja (kaikenvärisiä)
– alumiinisia pullonkorkkeja (olutpullon korkkeja)
– johtoja
– kirkkaita juomapulloja
– alumiinisia tai muovisia putkia/letkuja, haitariputkia
– Skyr-rahkojen kansia (kaikenväriset)
– PIENIÄ JA KESKISUURIA EHJIÄ PAHVILAATIKOITA!

 

MAJOITUS HELSINGISSÄ

Suomen Sambakoulujen liitto SSKL on neuvotellut Helsingin S-ryhmän keskustan hotelliin karnevaaliviikonlopun majoitustarjousta. Hold your horses vielä siis vähän aikaa ennen kuin varaat majoitusta, voipi olla että hyvät tarjoukset odottavat sambaajia! Tästä lisätietoa lähitulevaisuudessa.

Myös koulumajoitus on mahdollisesti tulossa SSKL:n järjestämänä.