KARNEVAALITIEDOTE NRO 1

Jokavuotiset sambakarnevaalit keräävät koko Suomen sambaharrastajat yhteen, kun Helsingissä vietetään Helsinki Samba Carnavalia 7.-8.6.2019. Jokainen koulu osallistuu omalla kulkueellaan koulujen välisiin suomenmestaruuskisoihin, joita tuomaroivat arvovaltaiset tuomarit eri puolilta Suomea ja Suomen sambakouluja. Yleisöä paikalla on ollut viime vuosina noin 30 000, joten tapahtuma on erittäin suosittu niin suomalaisten kuin turistienkin keskuudessa.

Lisää karnevaaleista voit lukea Suomen Sambakoulujen Liiton sivuilta www.samba.fi ja www.helsinkisambacarnaval.fi.

Karnevaaliviikonloppu on kokonaisuudessaan huikeaa fiilistä, kimallusta, blingiä ja yhteisöllisyyttä koko Suomen sambaharrastajien kesken. Se on sambakauden päätöstapahtuma, kauden huipentuma, jota ei kannata jättää välistä! Tämä on karnevaalisambaa parhaimmillaan!

Viikonloppuun mahtuu niin fantasiapukukilpailua, kulkueita, iltabileitä ja kaikkea muuta! Karnevaaliviikonloppuun aletaan valmistautua jo nyt ja karnevaalitunnelma kohoaa pitkin vuotta.

Samba Carioca lähtee ensi vuonna mittelemään suomenmestaruudesta aiheellaan tekoäly. Pohdimme kulkueessamme inhimillisyyden rajoja ja sitä, mikä määrittää ihmisyyden. Visuaalisena karnevaalipäällikkönä (= carnavalesca) häärii tänä vuonna Saara Litovuo ja teknisenä karnevaalipäällikkönä Heidi Sarmas. Visuaalisen päällikön vastuihin kuuluu visuaalisen kokonaisuuden hallinta ja tekninen päällikkö taasen hoitaa aikataulullisia asioita ja pitää huolen siitä, että ne pitävät ja homma etenee suunnitelmien mukaan.

Kaksikko kutsuu kaikki innokkaat visionäärit, remonttireiskat, tanssijat, soittajat, tavalliset kotiäidit ja tietysti ne Samban uhrit ry:n jäsenet tekemään karnevaaleja yhdessä. Yhteisestä kivasta  tekemisestä kiinnostuneet voivat liittyä karnevaalitoimikuntaan, ja tehdä tästä kanssamme vuoden hienoimman tapahtuman ja spektaakkelin! Karnevaalitoimikuntaan kuuluvalla ei tarvitse olla vankkaa ammattitaitoa karnevaaleista takanaan, rittää, että olet innostunut työstäjä tai ideoija ja pidät ryhmässä työskentelystä! Karnevaalien tekeminen on sitä yhdistystoimintaa parhaimmillaan ja kiva yhdessätekemisen meininki on vahvasti mukana toimikunnassa, eli meiltä karnevaalipäälliköiltä vahva suositus karnevaalitoimikuntaan liittymisestä! 😀
Laita viestiä karnevaalipäälliköille esimerkiksi Facebookissa, jos toimikuntaan liittyminen kiinnostaa, niin lisäämme sinut ryhmään.

PASSISTAKOKEET LA 6.10.

Karnevaalipassistat eli karnevaalien teknisesti vaativimman alan (= ryhmän) tanssijat valitaan passistakokeella lauantaina 6.10. Tilaisuus on avoin kaikille ja iltaan toivotaankin iso kannustava yleisö passistakokelaiden tueksi. Luvassa upeita sooloja koulumme parhailta tanssijoilta, niitä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan – ja kannustamaan, sillä yksin yleisön ja samba-alan asiantuntijoista koostuvan tuomariston eteen esiintymään meneminen on iso juttu kenelle tahansa.

Ilta jatkuu kaikille yhteisellä illanvietolla, bateria soittaa ja tanssilattia on vapaa! Tule tutustumaan muihin sambakoululaisiin ja fiilistelemään tulevia karnevaaleja! Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä.
Illan aikana luvassa esityksiä myös muilta showryhmäläisiltä!

DESTAQUE-KATSELMUS 4.11.

4.11. pidetään destaque-katselmus ensi vuoden karnevaalien destaque-paikoille.

Tanssin vastuuopettajat ja muut erikseen nimetyt pätevät henkilöt valitsevat tanssijat destaque-paikoille. Destaquet tanssivat karnevaaleilla joko vaunuissa (= vaunudestaquet) tai alojen välissä kadulla (= maadestaquet). Destaque-kokelaiden tulee olla aktiivisesti mukana koulun toiminnassa ja koulun jäseniä. Destaqueiden tulee olla esiintymis- ja tanssitaitoisia ja osallistua aktiivisesti vaunutalkoisiin. He yhdessä muodostavat lavastevaunujen rakentamisesta vastaavan työryhmän. Destaqueiden puvut suunnitellaan osaksi vaunukokonaisuutta, joten destaqueiden on myös valmistettava heille suunniteltu puku. Pukukuvat ja rooliselvitykset tulevat koulun ilmoitustaululle marraskuun alussa.
Katselmuksen aikana destaque-ehdokkaat saavat opastusta ja infoa tulevista rooleista, roolin ilmentämisestä tanssin ja liikkeen avulla sekä teknisiä neuvoja vaunussa tanssimisesta. Harjoitellaan rajatun alueen sisällä tanssimista sekä laulamista vaunun tukikeppiä markkeeraavien keppien takana/vieressä edellisen vuoden enredobiisin tahtiin. Katselmuksessa tanssitaan myös vapaasti tilassa liikkuen.

Voit hakea jotakin tiettyä destaque-paikkaa tai ilmoittautua avoimesti katselmukseen. Lopullisen päätöksen roolituksesta ja paikkojen valinnasta tekevät katselmuksen pitäjät. Ilmoittautumislomake tulee koulun ilmoitustaululle marraskuun alussa. Jos destaque-paikka kiinnostaa, mutta haluat vielä lisätietoja, ota yhteys karnevaalipäälliköihin.

 

SAMBAKOULUALA JA PROALA

Sambakouluala on ryhmä, joka tanssii karnevaaleilla helppoa koreografiaa. Ala on tarkoitettu kaikille tanssitaidosta tai kokemuksesta riippumatta, pääasia on laulaa biisin mukana ja esiintyä yleisölle. Tähän alaan voivat siis ilmoittautua ihan kaikki, olit sitten aloittanut samban nyt kauden alkaessa tai jo vuosia sitten. Edellytyksenä on vain, että olet koulumme jäsen. Sambakoulualan puku tehdään itse, mutta apua ja neuvoa saa ryhmän pukuvastaavalta koko työstämisen ajan. Alalaiset osallistuvat myös vaunutalkoisiin ja heille annetaan oma vastuualue vaunujen koristeluissa. Tämä ala on helppo väylä lähteä kokemaan karnevaalit ensimmäistä kertaa!

Pro-alaan pääsyvaatimuksena on jatkotason tanssitaito, vahva esiintyminen ja iloinen ja näyttävä olemus. Myös pro-alan jäsenet ovat koulumme jäseniä. Pro-alankin puku tehdään itse, ohjatusti toki, ja osallistumista vaunutalkoisiin edellytetään myös tähän ryhmään valituilta.

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja pukukuvat näihin aloihin tulevat marraskuun aikana.

Muiden alojen tiedot ja pukukuvat tulevat myös marraskuun aikana. Karnevaalitiedotteet tulevat tästä lähin joka kuun puolessä välissä Facebookiin, sähköpostiin sekä nettisivuille, seuraa tiedotuskanavia.

Tervetuloa mukaan tekemään yhteisiä karnevaaleja!