CARIOCAN TIEDOTE ELOKUU 2018


Jaahas ystävät, kaikki ovat varmasti odottaneet, koska pääsee taas Cariocalle tanssimaan ja soittamaan. No nyt se on ihan pian käsillä! Halleluja! Cariocan syyskausi alkaa virallisesti 19.8, mutta jo sitä ennen tapahtuu kaikennäköistä.

Cariocan hallitus on vaihtunut ensi lukuvuodeksi ja puheenjohtajaksi valittiin Milja Holstila. Hallituksen jäseniksi valittiin Olli Poutiainen, Terhi Poutiainen, Heidi Sarmas ja Jenni Janatuinen. Varajäseniksi valittiin Riia Tuisku ja Elina Nikkanen.

Tanssivastaavina jatkavat Saara Litovuo ja Elina Nikkanen. Kaikissa tanssitunteja ja showryhmää koskevissa asioissa voi kääntyä heidän puoleensa. Myös muissa asioissa voi kysyä apua ja neuvoa, he opastavat tarvittaessa, kenen puoleen kääntyä.

Jäsenasioissa voit ottaa yhteyden Riku Ahoon riku.aho@carioca.fi. Jos yhteystietosi ovat esimerkiksi muuttuneet tai haluat liittyä Cariocan sähköpostilistalle, yhteys Rikuun!

Muistathan, että viralliset tiedotukset tulevat Facebookin Samba Carioca ry:n ja sähköpostilistan kautta. Liity seuraajaksi ja pysyt ajan tasalla! Facebookissa myös Cariocan olkkari -ryhmä ja G.R.E.S. Samba Carioca -sivu kannattaa ottaa seurailun alle.

Aikuisten tanssituntien hinnat:
Kertamaksu: 9,00 €
Kymppikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla): 70,00 €
Vuosikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla): lukukausi 130 €, lukuvuosi 230 €

Nuorten (11-20 v.) tanssituntien hinnat:
Kertamaksu: 6,00 €
Kymppikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla): 50,00 €
Vuosikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla): lukukausi 70 €, lukuvuosi 120 €

Lasten (alle 11 v.) tanssituntien hinnat:
Vuosikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla): lukukausi 50 €, lukuvuosi 90 €

Vuosikortti (vaatii jäsenyyden, ks. alla):
Vuosikortti oikeuttaa vapaaseen pääsyyn kaikille lukuvuoden aikana (1.8. – 31.7.) Samba Carioca ry:n järjestämille koulun tunneille. Kortti on henkilökohtainen, eikä sitä voi luovuttaa toiselle.

Soitonopetus (vaatii jäsenyyden, ks. alla):
Soittotunnit ovat jäsenille ilmaisia.

Kauden 2018-2019 liittymismaksu on 0 € ja jäsenmaksu 35 €, lapsilta ja nuorisolta 25 €. Hallitus päätti nostaa nuorisojäsenmaksun ylärajaa niin, että alle 20-vuotiaat maksavat nuorisojäsenmaksun. Tämä on myös yhtenevä Turun kaupungin tukien ikärajojen kanssa ja toisaalta kannustaa nuorten yhdistystoimintaa.

Jäsenlaskut lähetetään taas syksyn aikana keskitetysti jäsenille.

Showryhmäläisten alennukset säilyvät ennallaan.

 

Quadramme kaipaa hieman järjestelyä ja siivousta niin, että meillä kaikilla on mukava aloittaa kausi. Kaikkien yhteiset siivoustalkoot lauantaina 11.8. klo 14 alkaen!

 

KARNEVAALIT! Torstaina 9.8. klo 18 hallitus kutsuu koolle sambakoululle karnevaalikokouksen, johon pyydetään esityksiä enredoksi eli kulkueen aiheeksi koko jäsenistöltä. Kokouksessa sitten yhdessä valitaan aiheista paras.

Esityksen pitäisi olla mahdollisimman pitkälle valmisteltu (aiheen rajaus, estetiikka, roolitus), ja ehdotuksessa pitää olla nimetty karnevaalipäällikkö. Mikäli kokouksessa saadaan aikaan karnevaalitoimikunta karnevaalipäälliköineen, esittää tämä toimikunta sitten hallitukselle karnevaaleille kilpailemaan lähtöä, ja hallitus sitten lopullisesti hyväksyy tämän päätöksen. Karnevaalitoimikuntaan voi tulla mukaan, jos on kiinnostusta ja intoa, aiempaa osaamista ei tarvita, eikä tämä suinkaan ole mikään salaperäisen sambaeliitin kerho!

Hyvä aihe on monipuolinen ja ajatuksia herättävä, mutta rajattu hyvin ja esitetty mielenkiintoisesti ja tuoreesti. Hyvänä ideana on tämän vuoden upea Intia-aiheemme, joka sai enredosta täyden kympin! Aiheen, kantaa ottavan ajatuksen ja visuaalisen ilmeen ei myöskään tarvitse olla ilmiselvästi samaa – meillä aiheena Intia, kantaa otettiin luonnonsuojeluun ja visuaalinen ilme oli kirkas ja muovinen.

Eli nyt kaikki samban uhrit hieromaan älynystyröitä! Pasikin on hengessä mukana! Tähän kokoukseen ovat tervetulleita kaikki karnevaaleista kiinnostuneet Cariocalaiset. Voit tulla vaikka vaan kuuntelemaan ehdotuksia ja äänestämään oman suosikkisi ensi vuoden enredoksi!

Torstaina 16.8. on Taiteiden yö ja perinteisesti Carioca on ollut promoamassa toimintaa jokirannassa soittaen ja tanssien. Jos haluat viettää Taiteiden yötä vähän erilailla, pue brassi- tai Cariocan värejä päälle ja liity joukkoon iloiseen Apteekkimuseon eteen. Treenivaatteet käyvät mainiosti. Mukaan voi tulla myös jakamaan flyereitä tai muuten vaan fiilistelemään. Klo 18 aloitetaan! Säävaraus.

Samba Cariocan syyskausi starttaa kaikille ilmaisella sambakoulutunnilla sunnuntaina 19.8.2018. Livebaterian eli rumpuryhmän rytmit antavat vauhtia kun tanssijat valtaavat salin! Perinteisesti salissa on kaksi ohjaajaa 1- ja 2-tasolle, joten kaikki pääsevät nauttimaan oman tason mukaan hikisestä meiningistä. Ohjaajina Elina ja Saara.

Mukaan tarvitset lenkkarit, juomapullon ja hikipyyhkeen. Ota kaverit ja sukulaiset mukaan ja tule pitämään hauskaa! Käy klikkaamassa osallistumisesi Facebookissa ja jaa tapahtuma myös ystävillesi, niin saadaan tupa täyteen!

Jos et pääse ensimmäiselle sambakoulutunnille ja haluat aloittaa samban, voit tulla tutustumaan milloin tahansa kauden aikana avoimille tunneille maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin.

24.-25.8. järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Tanssi Vieköön -messut, missä myös Carioca edustaa yhdessä muiden koulujen suomisambaajien kanssa. Luvassa kulkueita, pikkuryhmäesityksiä ja isoja showspektaakkeleita! Tule katsomaan ja kannustamaan! Lisätietoa messuista ja lippujen hinnat https://tanssiviekoon.messukeskus.com/

 

 

ELOKUUN TUNTITARJONTAA:

Lasten ja nuorten tunnit järjestetään maanantaisin. Ryhmiin mahtuu vielä muutamia, voit ilmoittaa lapsesi mukaan ryhmään ryhmävastaavien kautta:
Lapset 3-6 v: Mari Heikkilä, 040 573 9252
Lapset 7-10 v: Suvi Sillanpää, 040 7764742
Nuoret 11-16 v: Maria Rajala, 050 387 6685

Tänä syksynä aikuisten sambatunteja ohjaavat Elina, Saara, Terhi ja Livia. Baterian tunneista vastaa Olli.

Syksyn kuluessa saamme nauttia menevien sambatuntien lisäksi myös reggae-tunneista, yhteisistä soittotunneista ja juuri lanseeratusta Hullutreeni-tunnista, joka pistää takuuvarmasti hien pintaan ja kunnon kohoamaan.

Baterian treeniaika on keskiviikkoisin klo 18-20. Bateria hakee ja ottaa mukaansa jatkuvasti uusia soittajia. Aiempaa kokemusta sambasta (tai lyömäsoittimista) ei tarvitse olla. Tärkeintä on, että sinulla on kiinnostus soittamiseen ja motivaatio treenata. Tarvittavat soittimet saat tunnilta. Ensimmäinen 45 min käytetään tietyn soittimen tai perusrytmien opetteluun. Loput tunnista harjoitellaan yhteissoittoa ja erilaisia esim. keikoilla käytettäviä rytmejä. Baterian tunnit ovat ilmaisia Cariocan jäsenille.
HUOM! Erittäin hyvä tunti myös tanssijoille, jotka haluavat kehittyä samban parissa. Kun osaat soittaa, tiedät soittimet ja perusrytmiikan, myös musiikkiin reagointi helpottuu ja pystyt nappaamaan baterian rytmit omaan tanssiisi.

 

Aikuisten sambatunnit on jaettu perustason taso 1- ja jatkotason taso 2 -tunneiksi.

Taso 1 sopii kaikille alkajista pidempään tanssineille. Tunneilla käydään läpi samban perusasioita, vartalon liikeratoja ja hallintaa etsien ja liikkuvuutta laajentaen. Myös kokeneempien tanssijoiden kannattaa osallistua perustason tunneille ja palauttaa mieleen tanssin lähtökohdat. Perusasioiden hallinta on tanssin a ja o ja se helpottaa sambassa kehittymistä. Oman osaamisen lisääntyessä on helpompi seurata vaikeampia askeleita ja liikkuvuusharjoituksia taso 2 -tunnilla.

Taso 2 -tunnilla on hyvä osata ainakin keskinopea samba no pé. Tunneilla keskitytään vaativampaan tanssitekniikkaan unohtamatta soolotanssissa tarvittavia kikkoja. Opit myös liikkeiden ja vartalon eri osien yhdistämistä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Jos et ole varma kummalle tunnille sinun kannattaa osallistua, kysy rohkeasti ohjaajilta!

Kaikkien tuntien lopuksi kehonhuoltoa.

Sambakoulutuntien sisältöä ja koko syyskauden lukujärjestystä on uusittu ja jaksotettu niin, että kautta eteenpäin mennään teemoittain. Ensimmäisenä suurennuslasin alle otetaan samba no pé -askel.

21.8. klo 18-19.15 Elinan johdolla pureudutaan samban ytimeen, samba no pé -askeleen perusteisiin. Tällä tunnilla on avoin taso joten se sopii myös ihan ensi kertaa samban askelia ottaville. Myös pidempään tanssineille tunti on hyödyllinen, samba on kehittynyt hurjasti viime vuosina ja se näkyy myös perusaskeleessa. Tule katsastamaan uudet linjat ja tyylittelyt!

26.8. jatketaan no pén parissa livebaterian rytmeissä Elinan ja Livian ohjauksessa.

28.8. klo 18.-19.15 Terhi jatkaa no pé -treenin parissa.

 

TULOSSA:

2.9. Reggae
16.9. Hullutreeni

 

Toivotamme kaikki uudet ja vanhat cariocalaiset nauttimaan sambasta sen kaikissa muodoissa! Nähdään quadralla!