CARIOCAN TIEDOTE LOKAKUU 2017

Syksyistä syyskuun viimeistä päivää ja lokakuun alkua kaikki sambaajat!

Syyskuu oli sambaa täynnä. Viime viikonloppuna saimme uudet karnevaalivuoden passistat, kun koulullamme pidettiin passistakokeet. Onnea vielä vuoden 2018 karnevaalipassistat Terhi, Elina, Iida, Jenni, Sari ja Saara! Toivottavasti ensi vuonna saamme lisää uusia innokkaita kokelaita näyttämään taitojaan kokeisiin!

Pikkujoulukausi lähestyy ja showryhmämme valmistautuu keikkailuun. Onko teillä yrityksen pikkujoulut tai muut juhlat tulossa jotka kaipaisivat energisen ja raikkaan ohjelmanumeron Rion tyyliin? Cariocan showryhmä keikkailee niin pienellä kuin isollakin kokoonpanolla, tilaisuuden ja keikkapaikan mukaan. Kysy lisää myynnistämme myynti@carioca.fi / Riku Aho.

Karnevaalitohinaa!
Karnevaali-toimikuntamme viimeistelee parhaillaan enredoa, uunituoreen version saatte luettavaksenne 1.11. (ilmestyy koulun ilmoitustaululle). Viralliseen nimeen saamme kaikki vaikuttaa, siitä nimittäin tehdään äänestys niin ikään marraskuun alussa. Nimi julkistetaan pikkujouluissa 8.12. Myös ensi vuoden karnevaalikulkueen logo on työstön alla, joten seuratkaahan ilmoituskanavia!

Karnevaaliaiheiseen liikehdintään pääset tutustumaan yhteistyökoulumme Åbollyn kursseilla. Kathak- ja bollywood-tansseja opettava Kati Viitanen pitää Turussa 4 eri kurssia, lisätietoa täältä.
Myös lapsille on oma kurssi, tietoa siitä löydät täältä.
Kaikki rohkeasti kursseille kehittämään itämaista liikekieltä!

 

Paljon on tullut kyselyitä tanssikengistä. Tässä muutama linkki, mistä kenkiä voi tilata:

Silikonisia tanssikenkiä: https://www.arrivefashion.com.br/gladiadora-arrive-081
Perinteisempiä sambakenkiä: https://www.brazilcarnivalshop.com/collections/samba-shoes
Lattarimaisempia sirompia kenkiä: http://www.ttdancewear.com/Samba-Dance-Shoes
Facebookissa on ryhmä nimeltään Sambakirppis mistä voi löytää vähän käytettyjä kenkiä ja muita samban oheistuotteita huokeaan hintaan.

Huomaattehan, että kengät koot ovat useassa kaupassa ilmoitettu Brasilialaisen mittakoon mukaan, joka eroaa Suomessa käytettävistä koista. Kysäise tunnilla rohkeasti muilta tanssijoilta, jos haluat testata kokoa ennen ostoa!

 

LOKAKUUN TUNTEJA JA OHJELMAA

Lokakuun aloittaa 1.10. Terhin Reggae. Luvassa paljon rintakehän käyttöä ja roppakaupalla hikeä! Tunti sopii kaikille.

8.10. saamme vierailevan opettajan Tampereen sambakoulu Roseirasta. Nuori, ihana, tanssitaitoidoiltaan supertaitava Veera tulee ohjaamaan meitä sunnuntain iloksi. Veera käy läpi klo 17-18 perustason sambatekniikkaa  ja klo 18-19 jatkaa hieman haastavimmilla kuvioilla, kummassakin tahteja antaa live-bateria! Tunnilla perus-sambakoulumaksu.

14.10. pidetään koulullamme destaque-kokeet. Näissä kokeissa valitaan kesän karnevaaleille roolia ilmentävät, usein valtavissa fantasia-asuissa tanssivat soolotanssijat. Destaquet voivat tanssia sooloa kadulla (ns. maadestaquet) tai lavastevaunuissa (vaunudestaquet). Molempiin rooleihin valinnat tehdään kokeen perusteella, eli luvassa on jälleen jännitystä ja mahtavia esityksiä. Tarkemman tiedotteen Destaque-kokeista voit lukea täältä.

Destaque-kokeiden jälkeen ilta jatkuu vapaan soiton ja tanssin muodossa ja toivomme että myös kaikki uudemmatkin tanssijat ja soittajat tulevat nauttimaan yhteisestä illasta! Tule osaksi kasvavaa sambaperhettämme 🙂

Syyslomaa vietetään viikolla 42, eli normaaleja sambakoulutunteja ei ole 16.,17. eikä 22.10.

22.10. klo 13-16 Brasilialainen Ana Arruda tulee pitämään Cariocalle kaksi huikeaa workshopia! Virossa tällä hetkellä asuva Ana kävi Cariocassa keväällä, ja nyt pidetty sambista tekee uusintakierroksen Suomen sambakouluissa. Tapahtumasivun ja lisää tietoa löydät täältä. Muista ilmoittautua kurssille Doodlessa!

22.10. klo 16.30 on kaikille yhdistyksen jäsenille avoin Cariocan syyskokous. Kokouksessa käydään läpi kuluneen kauden kirjanpito/tilinpäätös ja toimintakertomus. Tule kuuntelemaan, tarjolla pullakahvit!

Kuun lopuksi, 29.10. päästään vielä uudestaan Terhin kanssa veivaamaan Reggae-rytmien tahtiin!

____________________________

Tärkeitä päivämääriä ja loppusyksyn ohjelmaa:

su. 8.10. viimeinen ilmoittautumispäivä Destaque-kokeisiin (Doodle)
la 14.10. klo 18 Destaque-kokeet koululla + bileet

pe 8.12. Cariocan pikkujoulut